پرینتر و انواع آن
پرینتر ها وسایلی هستند که از آنها برای چاپ بر روی کاغذ استفاده می شود. برخی پرینتر ها مخصوص چاپ بر روی دیگر اجسام نیز هستند ولی ما در این نوشته به بررسی چاپگرهایی که با کاغذ سر و کار دارند می پردازیم.
همانطور که گفته شد پرینتر ها برای چاپ متن یا تصویر بر روی کاغذ استفاده می شوند. ولی این نقطه اشتراک چاپگرها به معنی یکسان بودن تمام پرینتر ها نیست. ما در این مطلب سعی داریم تا با ساده ترین واژه ها به توضیح و بررسی انواع پرینتر و روش کاری آنها بپردازیم.
چیزی که باید در ابتدا مورد توجه قرار گیرد ، رنگی بودن یا نبودن چاپگر هاست. اولین چیزی که در تقسیم بندی پرینترها لحاظ می شود ، همین موضوع رنگ است. پس از آن ، چگونگی عملکرد و تکنولوژی چاپ پرینتر ها بررسی خواهد شد .
همانطور که می دانید پرینتر ها در دو نوع جوهر افشان و لیزری ساخته می شوند که هرکدام ویژگی های خود را داشته و برای کاربردی خاص ، مناسب است. این تفاوت در تکنولوژی چاپ بطور مستقیم بر روی کیفیت نهایی چاپ و سرعت چاپ مربوط می شود . پس اولین چیزی که باید در هنگام خرید هر نوع چاپگر به آن توجه شود تکنولوژی چاپ است . اگر به بازار سری زده باشید متوجه شده اید که پرینتر ها در انواع مختلفی عرضه شده اند و هرکدام قیمت مخصوصی دارند. پس در صورتی که قبل از خرید ، نیاز سنجی و انتخاب صحیحی نداشته باشید احتمالاً در اثر تبلیغات ، هزینه های سنگینی را متحمل خواهید شد.
اما پرینتر های لیزری فاقد جوهر می باشند . کارتریج آنها از پودرهای مخصوص سیاه و رنگی انباشته شده که توسط مکانیزم خاص و منحصر به فردی ، و با استفاده از ذرات معناطیسی و غلطک های خاص ، عملیات پرینت را انجام می دهند.
جوهر افشان:
همانطور که گفته شد پرینتر های جوهر افشان دارای محفظه های جوهر یا همان رنگ مایع می باشند. وقتی شما وظیفه ی چاپ تصویری را به پرینتر محول می کنید ، این دستگاه با پردازش سریع ، اقدام به ترکیب رنگها نموده و با ریختن بر روی کاغذ ، تصویر را ایجاد می کند. پروسه ی انجام این کار هم بدین صورت است که اطلاعات از کامپیوتر به بورد اصلی پرینتر می آید . از آنجا فرامین برای قطعات و متعلقات پرینتر صادر می شود. ابتدا سیستم feeder کاغذ را به درون می کشد ، موتور و تسمه وظیفه ی حرکت دادن هد را بر عهده می گیرند که با حرکت دادن هد ، نازلهای کارتریج می توانند رنگها را بر روی کاغذ بریزند و تصویر را بسازند. حال در این بین هرچه پرینتر مرغوب تر باشد ، کیفیت مراحل انجام شده با دقت بالاتری انجام می شود و در نهایت تصویر با کیفیت تری را شاهد خواهیم بود.
تکنولوژی پرینت :
بدون شک تا کنون متوجه شده اید که پرینتر ها از نظر تکنولوژی چاپ به دو نوع جوهر افشان و لیزری تقسیم می شوند. در قسمت قبل کمی درباره سیستم رنگی آنها صحبت کردیم در ادامه به توضیح بیشتری در مورد آنها می پردازیم.
بعد از تکنولوژی چاپ ، باید به نوع پرینتر و امکانات کاربردی آن چاپگر بپردازیم . یکی از اصلی ترین تفاوتها در این بخش مربوط به سایز کاغذ چاپ و نوع کاغذی است که می تواند بر روی آن پرینت بگیرد.
همانطور که گفته شد پرینترها در دو دسته ی رنگی و سیاه و سفید وجود دارند. پرینتر های سیاه و سفید مخصوص جاهایی است که فقط با متن سر و کار دارند و برای چاپ نوشته ها و متون مختلف از آن استفاده می کنند. طبیعی است این پرینتر ها به دلیل فقدان رنگ ، در چاپ تصاویر و یا نوشته های رنگی ناتوان است اما پرینترهای رنگی نقطه ی مقابل پرینتر سیاه و سفید است. زیرا برای هر دو کار ( چاپ متن و عکس ) استفاده می شوند.
پرینتر های جوهرافشان سیاه و سفید فقط یک کارتریج برای جوهر سیاه دارند ولی پرینتر های جوهر افشان رنگی ، به حداقل سه رنگ اصلی (قرمز سبز آبی) نیاز دارند. البته پرینتر قادر است برای تولید هر رنگی حتی سیاه از ترکیب همین سه رنگ استفاده کند ولی معمولا ترجیح بر این است یک رنگ دیگر (سیاه) در کنار سه رنگ اصلی اضافه کنند تا هم از مصرف بیش از حد رنگ در هنگام ترکیب جلوگیری شود و هم کیفیت و عمق سیاهی و کنتراست بیشتری را در چاپ تصاویر داشته باشیم. برخی پرینتر ها برای بهره مندی از کیفیت بهتر ، دو رنگ دیگر به آن مجموعه اضافه می کنند و با داشتن 6 رنگ ، چاپ با کیفیت تری را انجام می دهند.
امکانات کاربردی :
با گسترش تکنولوژی و نیاز مردم برای داشتن دستگاهی با حداکثر کیفیت و بالاترین سازگاری ، پرینتر ها هم به مشخصه هایی غیر از مشخصه های چاپ مجهز شده اند . بطور مثال پشتیبانی از پورت های مختلف ، قابلیت pictbridge ، صفحه لمسی ، قابلیت NFC ، حافظه ، قابلیت استفاده در شبکه و مواردی اینچنینی که ممکن است در برخی پرینتر ها وجود داشته باشد.
معمولا اکثر پرینتر ها در اندازه A4 هستند ولی قابلیت تنظیم شدن برای ابعاد کوچکتر را هم دارند ولی با این وجود ممکن است افرادی بنا به نیازشان به پرینتر های سایز بزگتر نیاز داشته باشند. برخی از پرینتر ها مخصوص چاپ عکس هستند. این پرینتر ها برای چاپ بر روی کاغذ عکس که از نظر جنس با کاغذ های معمولی تفاوت دارد مناسب هستند.
ویژگی ها :
حال که با مفاهیم کلی و اختلافات موجود در این نوع پرینترها آشنا شدید کمی به توضیح بیشتر در مورد این پرینتر ها می پردازیم.
هر کدام از پرینتر ها دارای معایب و محاسنی نسبت به نوع دیگر هستند. بطور مثال هزینه ی شارژ پرینتر جوهر افشان از پرینتر لیزری ارازن تر است ولی در عوض هزینه ی چاپ هر عکس با پرینتر جوهر افشان در مقایسه با پرینتر لیزری بیشتر است.
یکی دیگر از معایب پرینتر های جوهر افشان اینست که اگر در یک زمان مشخص ( بطور مثال چند روز ) از پرینتر خود استفاده نکنید ، جوهر های رنگ درون کارتریج خشک می شود و قابلیت چاپ را از دست خواهید داد ولی این عیب در پرینتر های لیزری وجود ندارد و شما می توانید با فراغ خاطر در هر زمانی که نیاز داشتید از پرینتر خود استفاده کنید.
از دیگر نقاط ضعف پرینتر های جوهر افشان می توان به سرعت پائین در چاپ تصاویر اشاره کرد. این عدد که با عبارت ppm مشخص می شود به معنای تعداد صفحه در دقیقه است که این عدد معمولا در پرینتر های لیزری بیشتر است.
یکی دیگر از نقاط ضعف پرینتر های جوهر افشان ، ضعف در چاپ کردن شارپ تصویر است. یعنی ممکن است در لبه های تصویر یا انحنا و تیزی های خط ها با مشکل روبرو شود که این ضعف در پرینتر های لیزری وجود نداشته و می تواند اجزا را با دقت بالا و صحیح چاپ کند.
مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد کیفیت چاپ است . قاعده بر این است که پرینتر های لیزری کیفیت چاپ بهتری داشته باشند. کیفیت چاپ را با dpi می سنجند. این عدد اشاره به تعداد نقاط رنگی در هر اینچ از تصویر است. پس واضح است هرچه این عدد بالاتر باشد کیفیت چاپ بالاتری را خواهید داشت.
در این بین ممکن است انتظار برخی افراد از پرینتر ، چاپ کردن دو الی سه برگ متنی در روز باشد که در این حالت توصیه می شود با توجه به گرانقیمت بودن پرینتر های لیزری و بطور کلی پرینتر های رنگی ، پرینتر جوهر افشان سیاه و سفید را انتخاب کند زیرا برای این کار لزومی ندارد هزینه های زیادی را برای داشتن امکاناتی که استفاده نمی کند بپردازد.
برای سفارش میتوانید با مجموعه ما تماس بگیرید!
021-88912035
شنبه تا چهارشنبه 9 صبح الی 8 شب و پنجشنبه ها از 9 صبح الی 3 عصر آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.
آدرس سایت ما : http://digicartridge.com
دیدگاهتان را بنویسید