انواع موس

انواع موس

از زمانی که موس ها وارد بازار رایانه شدند، تغییرات مختلفی داشته اند و روز به روز سعی شده است که از نظر فناوری، بهتر از دیروز باشند. به همین دلیل نسل به نسل، به کیفیت موس ها افزوده شده و تا به امروزه شاهد پیشرفته شدن این گونه ابزارها هستیم. اما به طور کلی اگر خواسته باشیم که موس‌ها را از نظر فناوری‌ها به دسته بندی های گوناگونی تقسیم کنیم، باید به چند نوع غلطکی یا توپی، نوری و لیزری اشاره کرد که به ترتیب به کیفیت و حساسیت آنها افزوده می‌شود.

انواع موس های رایج عبارتند از:

موس های توپی :

این نوع موس ها در حال حاضر از رده خارج شده اند و دیگر کارایی ندارند. دلیل آن این است که بسیار قدیمی هستند و سرعت خوبی ندارند و زود خراب می شوند. این نوع موس ها شامل یک عدد توپ درون خود هستند که با قرار گیری بروی یک سطح صاف، با حرکت موس شروع به چرخش می‌کنند. بدین صورت حسگری که روی توپ قرار گرفته است، حرکت را حس کرده و به رایانه منتقل می‌کند.
موس های نوری :

Optical Mouse یا موس نوری عملاً از یک دوربین ظریف استفاده می‌کند که 1500 عکس در هر ثانیه می‌گیرد. این موس می‌تواند تقریباً روی هر سطحی کار کند. این موس دارای یک دیود نورانی قرمز (LED) است که نور را به سطح کار تابانده و این نور بین سطح کار و یک سنسور CMOS نوسان می‌کند. سنسور CMOS، هر تصویر دریافتی را به یک پردازشگر دیجیتالی DSP می‌فرستد تا تحلیل شود. DSP با سرعت 18‌ میلیون دستور در ثانیه قادر است الگو‌های داخل تصویر را دیده و تشخیص بدهد که این الگوها چگونه حرکت می‌کنند و فرق هر تصویر با تصویر قبلی چیست. سپس بر اساس تغییر الگو در یک سلسله تصویر، DSP تشخیص می‌دهد که موس چقدر و چطور حرکت کرده و مختصات صحیح را به رایانه ارسال می‌کند. سپس کامپیوتر با توجه به این مختصات دریافتی، نشانگر موس (Cursor) را روی صفحه حرکت می‌دهد. این عمل، صدها بار در ثانیه انجام می‌شود تا حرکتی نرم و یکنواخت برای نشانگر ماوس ایجاد کند؛ امروزه بیشتر کاربران رایانه از موس‌های نوری یا اپتیک استفاده می‌کنند.
موس های لیزری :

اولین موس لیزری برای کاربران عادی را لاجیتک در سال ۲۰۰۴ با نام MX1000 به بازار عرضه کرد. تا قبل از این موس های نوری برای روشن کردن سطح و ثبت حرکات از LEDها استفاده می‌کردند. اما استفاده از لیزر به موس‌ها اجازه داد تا روی سطوح بسیار متفاوتی کارایی و دقت کافی را داشته باشند.


با این تفاسیر، شما با 3 نوع مختلف موس آشنا شدید و حال می توانید با ذهنیت بهتر اقدام به خرید موسی کنید که متناسب با نیاز شما باشد. در ضمن موس انگشتی، نوعی از موس‌های نوری هستند که به صورت متحرک‌تر ساخته شده‌اند.

برای خرید پرینتر و لوازم جانبی مورد نظر خود میتوانید به فروشگاه اینترنتی دیجی کارتریج رجوع کنید.
شماره تماس : ۰۲۱۸۸۹۴۴۹۲۲
ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه ۹ صبح الی ۸ شب و پنجشنبه ها از ۹ صبح الی ۳ عصر
آدرس سایت ما : digicartridge

دیدگاهتان را بنویسید