پرینتر لیزری یا جوهرافشان: کدامیک بهتر است؟

پرینتر لیزری یا جوهرافشان: کدامیک بهتر است؟

اگر شما پرینتری برای مصرف خانگی یا اداری خود خریداری می‌کنید، یکی از سوال‌هایی که برای شما پیش می‌آید این است که پرینتر لیزری بهتر است یا جوهر افشان؟ قبل از خرید پرینتر باید از امکانات آنها مطلع باشید. این مقاله در این رابطه به شما کمک خواهد کرد.
اگر قصد خرید پرینتر دارید، بی تردید در هنگام جستجو در فروشگاه‌های گوناگون، نام جوهر افشان و لیزری را، از فروشنده شنیده‌اید.
مدل‌های گوناگون و قیمت‌های متنوعی که برند‌های دیگر ارائه می‌کنند، می‌تواند انتخاب پرینتر مناسب برای شما را دشوار کند. این انتخاب سخت‌تر خواهد شد اگر، قابلیت‌ها و تفاوت‌های پرینتر‌های جوهر افشان و لیزری را ندانید.

چاپگر جوهر افشان چیست و چگونه کار می‌کند؟

اولین حضور چاپگر جوهر افشان در بازار دستگاه‌های اداری، به اواسط دهه ۱۹۸۰ برمی‌گردد. از آن تاریخ تا به حال، این چاپگر‌ها با تکنولوژی همگام بوده‌ و تغییر کرده‌اند.
قبل از اینکه با نحوه کارکرد چاپگر جوهرافشان آشنا شوید، ابتدا باید درباره دو بخش اساسی این دستگاه بیشتر بدانید. اولین بخش به ملزومات اصلی پرینتر، یعنی کارتریج جوهری مربوط می‌شود.
به طور کلی کارتریج ماده‌ای است که، پرینتر برای چاپ اسناد به آن احتیاج دارد. این ماده براساس پرینتری که انتخاب می‌کنید، به دو دسته کارتریج جوهری و کارتریج تونر تقسیم می‌شود.
بعد از آشنایی با کارتریج، نوبت به یکی از بخش‌های اصلی چاپگر‌ جوهر افشان، که مرکز این دستگاه نیز نامیده می‌شود، یعنی هد می‌رسد. هد که دارای تعداد زیادی سوزن نازل است وظیفه پاشیدن جوهر روی کاغذ را برعهده دارد.
بعد از قرار دادن کارتریج‌ جوهری درون پرینتر جوهر افشان، اطلاعات از کامپیوتر یا سیستم‌های دیگر به پرینتر می‌رسد. درایور پرینتر این اطلاعات را دریافت کرده و آن‌ها را برای چاپگر ترجمه خواهد کرد. در قدم بعدی درایور میزان آمادگی پرینتر، برای اجرای عملیات چاپ را بررسی کرده و سپس اطلاعات دریافتی را در اختیار آن قرار می‌دهد. پرینتر جوهر افشان بعد از دریافت این اطلاعات، آن‌ها را در یک بافر ذخیره می‌کند.
اگر چاپگر جوهر افشان برای مدت زیادی بدون استفاده مانده باشد، چرخه پاکسازی هد به صورت خودکار انجام می‌گیرد تا آن را برای انجام عملیات‌های جدید آماده کند.
سپس غلتک‌های درون پرینتر حرکت کرده و از سینی کاغذ دستگاه، یک کاغذ را به درون پرینتر می‌کشند. پس از قرار دادن کاغذ در مکان مشخص شده، دستگاه هد در طول صفحه حرکت کرده و قطرات میکروسکوپی جوهر را روی کاغذ می‌پاشد.

ویژگی چاپگر جوهر افشان

اولین ویژگی چاپگر‌ جوهرافشان، استفاده از کارتریج جوهر برای چاپ اسناد و مدارک است. کارتریج جوهری خود به دو دسته،  دای و پیگمنت تقسیم می‌شود، چنین دسته بندی به دلیل عنصر تشکیل دهنده و نوع جوهر درون آن‌ها است. کارتریج پیگمنت دارای رنگدانه و کارتریج دای بیشتر از آب تشکیل شده است.
اگر چاپ رنگی مد نظر شماست (مانند چاپ یک عکس رنگی و یا یک نمودار ساده) برای این کار پرینترهای جوهرافشان مناسبتر هستند. بعضی از مدل‌های پرینتر جوهری به نسبت سایر پرینتر‌ها سروصدای کمتری در حین کار دارند. اگر محیط خانه و شرکت کوچک است و محدودیت فضا دارید، پس باید به دنبال پرینتری باشید که فضای کمتری بگیرد، ما پرینترهای جوهرافشان را به شما توصیه می‌کنیم.

قیمت چاپگر جوهر افشان

پرینتر‌های جوهرافشان براساس قابلیت‌هایی که دارند، به قیمت‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شوند. قیمت چاپگر‌ جوهر افشان برند‌هایی مانند برادر، اچ پی، اپسون و کانن حدودا از مبلغ یک میلیون و دویست شروع شده و به بیست میلیون می‌رسد، قیمت دستگاه‌ها با توجه به نرخ ارز و هزینه‌های گمرک ثابت نمانده و تغییر می‌کند. بهتر است برای داشتن یک خرید بهتر، از فروشگاه‌های معتبر که جنس اصل پرینتر‌ها را عرضه می‌کنند خرید کنید.
در بازار خرید و فروش دستگاه‌های اداری، قیمت چاپگر جوهر افشان بسیار کمتر از چاپگر لیزری بوده و باعث افزایش فروش آن در بازار می‌شود.

معایب پرینترهای جوهر افشان

همانطور که اشاره کردیم، پرینتر‌های جوهرافشان برای چاپ تصاویر و اشکال گرافیکی بسیار مناسب هستند. پرینتر این فرایند را، از طریق ترکیب کارتریج مشکی با سه کارتریج رنگی انجام می‌دهد، ترکیب کارتریج‌ها با یکدیگر، کاری بسیار زمان‌بر است. همین مسئله موجب می‌شود، پرینتر‌های جوهر افشان سرعت چاپ کمتری، به نسبت پرینتر‌های لیزری داشته باشند.
یکی از نکاتی که در هنگام انتخاب پرینتر باید به آن توجه کرد، جدا از قیمت خرید و قابلیت‌های متعدد دستگاه، هزینه‌هایی است که افراد باید بعد از خرید پرینتر برای ملزومات و مواد مصرفی آن پرداخت کنند.
قیمت چاپگر جوهر افشان بسیار کمتر از پرینتر لیزری است، اما این مسئله شامل کارتریج آن نمی‌شود. قیمت هر کارتریج اصل جوهری، حدود یک سوم قیمت خرید پرینتر جوهر افشان خود است. ظرفیت آن‌ها نیز بسیار کمتر از کارتریج تونر است. به معنی است که شرکت‌هایی که حجم کاری بالایی دارند، هر ماه باید برای خرید کارتریج، حدود یک سوم قیمت پرینتر هزینه کنند.
کارتریج‌های جوهری قابلیت شارژ دارند. اما چون آسیب سخت افزاری به پرینتر می‌زنند و از عمر آن کم می‌کنند، شارژ آن توصیه نمی‌شود. کارتریج جوهری باید بعد از باز کردن پلمپ به سرعت استفاده شود، زیرا در صورت عدم استفاده در مدت  زمان کوتاه، خشک شده و دیگر کارایی ندارد.

چاپگر لیزری چیست و چگونه کار می‌کند

کارتریج‌های لیزری به صورت پودری فشرده شده از جنس پلی استر هستند. پلاستیکی که در پلی استر وجود دارد، الکتریسیته را در خود نگه داشته و باعث جذب بار منفی می‌شود. درام یکی از بخش‌های کارتریج تونر است و نقشی اساسی را در کارکرد پرینتر لیزری ایفا می‌کند. این قطعه به شکل میله استوانه‌ای آبی رنگ بوده و وظیفه آن انتقال متون و تصویر روی کاغذ است.
پروسه چاپ در پرینتر‌های لیزری به وسیله درام و تونر انجام می‌گیرد. کارتریج درام را می‌چرخاند و آن را تمیز کرده و داغ می‌کند، همزمان با این پروسه لیزر نیز روی این قطعه می‌تابد و قسمت‌هایی از این قطعه دارای بار الکتریکی می‌شود، ذرات تونر نیز که خود دارای بار بودند، با چرخش درام جذب نقاط مخالف شده و سپس متون را روی کاغذ منتقل می‌کنند.

ویژگی چاپگر لیزری

پرینتر‌های لیزری خود به دو دسته، پرینتر‌های لیزری تک رنگ (مشکی) و پرینتر‌های لیزری رنگی تقسیم می‌شوند.
کارتریج پرینتر‌های لیزری رنگی، شامل چهار رنگ مشکی، آبی، زرد و قرمز است، پرینتر لیزری تک رنگ تنها کارتریج مشکی را دارا است.
کارتریج تونر قابل شارژ بوده و ظرفیت و طول عمر بیشتری، از کارتریج جوهری دارد، این در حالیست که سرعت چاپ نیز در پرینتر‌های لیزری بیشتر از پرینتر‌های جوهرافشان است. این دو ویژگی برای افرادی که حجم کاری بالایی دارند، موضوع بسیار مهمی است. زیرا دستگاه آن‌ها، هم سرعت بالایی دارد و هم برای حجم کاری بالا، هزینه مواد مصرفی کمی دارد.
وقتی صحبت از چاپ سیاه و سفید صفحات متنی است، پرینترهای لیزری بهترین هستند. این پرینترها سرعت چاپ حداقل ۲۰ برگ در دقیقه را دارند. برای ابعاد چاپ نرمال، کیفیت متن چاپ شده در هر دو پرینتر لیزری و جوهرافشان مشابه است. در هر صورت اگر نیاز به چاپ فونت در سایزکوچکتر دارید، پرینتر لیزری بهتر از جوهرافشان عمل می‌کند.

معایب چاپگر لیزری

چاپگر‌های لیزری رنگی، می‌توانند تصاویر و اشکال گرافیکی را چاپ کنند، اما تصاویر چاپی آن‌ها، قابل مقایسه با پرینتر‌های جوهرافشان نیستند و کیفیت آن را ندارند.
بیشتر مدل‌های پرینتر‌های لیزری از نظر ابعاد و اندازه، بسیار بزرگ‌تر از پرینتر‌های جوهرافشان هستند و فضای زیادی را اشغال می‌کنند.همچنین قیمت خرید چاپگر لیزری، بسیار بیشتر از پرینتر جوهرافشان است.

نتیجه گیری

اگر بر مبنای قیمت خرید می‌کنید، انتخاب بین پرینتر لیزری و جوهرافشان ساده است. با بودجه خیلی کم می‌توانید پرینتر جوهری مخصوص متون سیاه و سفید را خریداری کنید. پرینترهای جوهرافشان هم برای کاربران خانگی مناسب است اما باید هزینه‌های بیشتر آن را هم در نظر بگیرید.

برای خرید پرینتر و لوازم جانبی مورد نظر خود میتوانید به فروشگاه اینترنتی دیجی کارتریج رجوع کنید.
شماره تماس : ۰۲۱۸۸۹۴۴۹۲۲
ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه ۹ صبح الی ۸ شب و پنجشنبه ها از ۹ صبح الی ۳ عصر
آدرس سایت ما : digicartridge

دیدگاهتان را بنویسید