چاپگرهای حرارتی

چاپگرهای حرارتی

چاپگرهای حرارتی ،به علت دقت بالایی که دارند برای کارهای گرافیکی بکار می روند. بدیهی است سرعت آنها بسیار کم و در حدود 220 کاراکتر در دقیقه است. کاغذ این چاپگرها از نوع مخصوصی است که در پشت آن ، لایه ی فلزی نازکی قرار دارد. قیمت این کاغذها گران است.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

  • چاپگر چرخ آفتابگردان
  • چاپگر ماتریس نقطه ای یا سوزنی
  • چاپگر زنجیره ای
  • چاپگر استوانه ای

انواع چاپگر حرارتی

چاپگرهای حرارتی ،به علت دقت بالایی که دارند برای کارهای گرافیکی بکار می روند. بدیهی است سرعت آنها بسیار کم و در حدود 220 کاراکتر در دقیقه است. کاغذ این چاپگرها از نوع مخصوصی است که در پشت آن ، لایه ی فلزی نازکی قرار دارد. قیمت این کاغذها گران است. نوک سوزن های آن مانند چاپگرهای ماتریس نقطه ای است ، با این تفاوت که هنگام عبور از روی کاغذ ، سوزن ها حرکت نمی کنند بلکه داغ می شوند. این امر سبب تغییر شیمیایی در پوشش فلزی کاغذ می شود و آن را به رنگ تیره تغییر می دهد.

چاپگر چرخ آفتابگردان

اصول کار این چاپگرها که جزء اولین چاپگرها محسوب می شوند ، مانند ماشین تحریر است. با این تفاوت که در ماشین های تحریر از گوی استفاده می شود ، اما در چاپگر چرخ آفتابگردان حروف بر روی چرخی مسطح قرار می گیرند که شبیه گل آفتابگردان است. هر حرف بر روی یکی از شاخه های شعاعی این چرخ قرار می گیرد. با دوران این چرخ هر یک از کاراکترهای مورد نظر در مقابل چکش قرار گرفته و با ضربه چکش و برخورد آن با نوار جوهری ( Ribbon ) کاراکتر بر روی کاغذ نقش می بندد. امروزه چاپگرهای آفتابگردان کاملا از رده خارج شده اند. سرعت چاپ در این چاپگرها بسیار پایین است. در نمونه های اولیه ی آن 10 الی 14کاراکتر در ثانیه و در نمونه های بعدی آن حداکثر 100 کاراکتر در ثانیه می باشد. 

چاپگر ماتریس نقطه ای یا سوزنی

در آن سال ها شما انتخاب دیگری نیز داشتید. بله چاپگرهای سوزنی . شما می توانید این چاپگرها را به علت مقاومتشان ، هنوز هم در منازل و شرکت ها ببینید. در این چاپگرها ، کاراکترها به وسیله ی نقاط کوچکی شکل می گیرند. این نقاط از برخورد سوزن های باریکی به نام  Pin  با  Ribbon  و کاغذ بوجود می آیند. تعداد پین های هدهای ارزان قیمت 9 و نمونه های گران قیمت 18 و یا 24 پین است. مکانیزم موجود در این چاپگرها تقریبا ساده و بدون دردسر است. سرعت چاپ در این نوع از 200 تا 900 کاراکتر در ثانیه می باشد. اما شما باز هم به پنبه برای مسدود کردن گوشتان احتیاج خواهید داشت. 

چاپگر زنجیره ای

این نوع چاپگرها دارای زنجیره و یا تسمه ای هستند که کاراکترها به صورت برجسته روی آن قرار می گیرند. به طور متوسط این چاپگرها سرعتی معادل 2400 خط در دقیقه دارا می باشند ، که سرعت خوبی محسوب می شود.


چاپگر استوانه ای

اساس کار این چاپگرها کاملا شبیه چاپگرهای زنجیره ای می باشد ، با این تفاوت که کاراکترها به جای آنکه بر روی تسمه قرار داشته باشند بر روی یک استوانه حک شده اند.

 

انواع چاپگرهای غیر ضربه ای یا غیر فشاری

الف )  چاپگر حرارتی ( Electrotermal Printer )
ب )  چاپگر جوهر افشان (InkJet Printer  )
ج )  چاپگر لیزری تک رنگ ( Black & White Laserjet Printer )
د )  چاپگر لیزری رنگی (Color Laserjet Printer  )

چاپگر جوهر افشان

 به طور کلی  2 روش برای خارج شدن جوهر از نازل ها وجود دارد. در روش اول ، نوعی کریستال بنام کریستال پیزوالکتریک مورد استفاده قرار می گیرد. این کریستال در صورت برقراری جریان الکتریکی خم می شود. در انتهای هر نازل ، کریستال مزبور قرار گرفته است ، که با برقراری جریان الکتریکی منقبض شده و جوهر را به بیرون پرتاب می کند. بنابراین هر پالس جریان الکتریکی یک قطره جوهر را آزاد خواهد کرد. اما در روش دوم که به نام جوهر افشان حبابی و یا حرارتی شهرت دارد ، به جای استفاده از کریستال پیزوالکتریک از یک قطعه گرم کننده استفاده می شود.

این قطعه به سرعت گرم شده و با افزایش حجم جوهر ، حبابی از جوهر را در دهانه ی نازل ایجاد می کند. سپس حباب ترکیده و جوهر بر روی کاغذ پاشیده می شود. در این روش چون جوهر گرم شده است، بر روی کاغذ زودتر خشک می شود. بعضی از کاتریج های امروزی تا 600 نازل دارند که هر نازل می تواند تا 1400 قطره جوهر در ثانیه به سمت کاغذ پرتاب کند.

فیش پرینتر

عمده مشتریان به هنگام تماس با شرکت، به دنبال “فیش پرینتر خوب” برای نرم افزار و تجهیزات فروشگاهی خود هستند. وقتی با آنها گفتگو میکنم متوجه میشویم هدف ازخرید  “فیش پرینتر خوب”، پرینتری است که علاوه برکاهش هزینه و سرعت چاپ و ارائه قبض به مشتری، از کیفیت بالایی برخوردار باشد و کمتر نیاز به درگیری های بعدی جهت نگهداری داشته باشند. این درگیری ها حتی شامل نحوه تعویض کاغذ توسط منشی و نحوه ارتباط با رایانه هم می باشد.

از طرفی ترافیک بالای کاری و تعداد زیاد قبض صادره از نرم افزار منجر به این می شود که سراغ دستگاهی بروند که مزایای بهتری برای چاپ و قطع کاغذ (کاتر) داشته باشد. این شرکت با بررسی دقیق انواع این پرینتر ها و آزمایش در مراکز پر ترافیکی همچون کلینیک ها، رستوران ها و … که از محصولات نرم افزاری ما استفاده می کنند. به معرفی و ارائه یکی از مرغوبترین این پرینتر ها می پردازد.


مزایای استفاده از فیش پرینتر به جای پرینتر های لیزری و جوهر افشان

 عمر طولانی و عدم نیاز به سرویس مداوم و شارژ: این پرینتر ها نیازی به شارژ ندارند و سال ها بدون نیاز به هیچ گونه سرویسی کار میکنند. 

 کار در سکوت: هنگام کار چاپگر حرارتی صداهای ایجاد شده توسط چاپگرهای سوزنی و لیزری را نمی شنویم ،و از این حیث باآرامش محیط کار مواجه شویم.
 سرعت بالا در چاپ : سرعت صدور فیش یکی از عوامل مهم در جلب رضایت مشتری و بالا بردن راندمان کاری میباشد که این پرینترها با سرعت بسیا بالای خود به شما در رسیدن به این مهم کمک میکنند. 
 هزینه پایین چاپ : پرینترهای فیش زن حرارتی نیاز به جوهر ندارند و در ضمن کاغذ مصرفی این پرینترها (رول حرارتی) بسیار ارزان می باشد. در صورت استفاره از این پرینترها هزینه نهایی هر قبض یا پرینت 15 سانتی تقریبا 1تومان میباشد!
 کاهش هزینه های جانبی : شاید برای خرید این پرینتر ها مبلغی بیش از پرینتر های دیگر هزینه کنید، ولی با توجه به کاهش هزینه های جانبی (کاغذ ارزان، عدم نیاز به شارژ جوهر و عدم نیاز به سرویس)

 بر طرف نمودن مشکل کمبود جا : این پرینتر نسبت به انواع لیزری و سوزنی بسیار حجم کمتری از فضا را اشغال کرده ، لذا مشکل اشغال فضای میز کار را تا حدودی مرتفع می نماید.

سخن پایانی

در این مقاله ما به موضوع انواع چاپگرهای حرارتی پرداختیم. برای اطلاعات بیشتر برای چاپگرهای حرارتی میتوانید کارشناسان ما در دیجی کارتریج تماس و یا از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.

شماره تماس ما: 02188912035

 

دیدگاهتان را بنویسید